رازهای سرآشپز در پخت برنج دم سیاه

بازدید: 4,073 بازدید
برنج دمسیاه اعلاء

رازهای سرآشپز در برنج دم سیاه!

رازهای سرآشپز در پخت برنج دم سیاه ؛ شاید اولین سوالی به ذهنتان می آید این باشد که چرا برنج دمسیاه؟

علت نامگذاری این برنج ایرانی، به خاطر رنگ ریشک یا دم شلتوک آن است که سیاه رنگ می باشد.

این برنج یکی از انواع برنج های ایرانی با کیفیت عالی از خانواده برنج های صدری است.

البته به برنج دم سیاه، طارم دم سیاه هم گفته می شود.

برنج دم سیاه سختی زیادی در مراحل کشت آن وجود دارد.

در مناطقی مثل استان گیلان و شهر های رشت،تالش و آستانه ی اشرفیه، لاهیجان کشت می شود.

برنج دم سیاه از لحاظ کیفیت، عطر، طعم و مدت زمان ماندگاری از برنج های هاشمی و علی کاظمی رتبه بالاتری دارد.

برنج دمسیاه اعلاء

راز تشخیص برنج دم سیاه اصل از تقلبی چیست؟

این نوع برنج دارای رنگ سفید مایل به کرم رنگ است.

طول آن قبل از پخت حدودا ۵٫۷ میلی متر است و پس از پخت به ۱۵٫۱۲ میلی متر می رسد.

همین موضوع نشان می دهد که این برنج به خوبی قد می کشد و ظاهر چشم نوازی پس از پخت می گیرد.

راز دیگر برای اطمینان از مرغوب بودن این است که مقداری از آن را بین دو کف دست خود کمی بمالیم.

خواهیم دید که مقداری از چربی برنج به پوست دست ما رسیده است.

چربی بالای این برنج موجب می شود تا پس از پخت بهتر و بیشتر قد بکشد.

حتی می توان پس از پخت، دو یا سه بار آن را گرم کرد و بدون اینکه سفت شود دوباره مصرف کرد.

خیل آسان با انتقال بازدم خود به مقداری از برنج متوجه عطر بی نظیر این برنج مرغوب ایرانی خواهید شد.

از لحظه ی جوشاندن این برنج، عطر و بوی فضای خانه ی شما، پر خواهد شد از عطر برنج دم سیاه.

 

برنج دمسیاه اعلاء

موارد مصرف و قیمت برنج دم سیاه

این نوع برنج به دلیل حجیم شدن و قد کشیدن پس از پخت برای محافل رسمی و مهمانی ها بسیار مناسب است.

از لحاظ ماندگاری نیز می توان گفت بعد از پخت سفت نمی شود و برای چند دفعه می توان آن را گرم و دوباره میل کرد.

این نوع برنج به خاطر عطر و طعم بی نظیرش، در بالاترین رتبه بندی برنج های اصیل ایرانی قرار دارد.

به دلیل کم محصول بودن این برنج، بالطبع جزء کم یاب ترین برنج ها هست.

همچنین کیفیت بالاتر آن نسبت به سایر برنج ها، قیمت نسبتا بالاتری دارد.

راز طرز پخت برنج دمسیاه اعلاء

در ابتدای امر بهتر است بدانید که پخت برنج دم سیاه کمی دشوارتر از دیگر برنج ها است.

در نتیجه به دقت و توجه بیشتری نیاز دارد.

برای شروع کار بعد از شستن برنج با آب ولرم و البته آرام و بدون چنگ انداختن به آن، نوبت خیساندن برنج می شود.

این موضوع بسته به تازگی و کهنگی برنج می تواند بین ۳ تا ۴ ساعت طول بکشد.

برای برنج های کهنه هم بهتر است از شب قبل آن را بخیسانیم و مقداری نمک نیز به آن اضافه کنیم.

راز پخت بهتر برنج دم سیاه این است که برای ری کردن به آب بیشتری نسبت به بقیه ی برنج ها نیاز دارد.

بهتر است در ظرف بزرگی آن ها را خیس کنید تا برای قد کشیدن فضای کافی وجود داشته باشد.

اگر برنج تازه باشد به آب کمتری برای ری کردن نیاز دارد.

زیاد بودن حجم آب باعث می شود برنج کیفیت خود را از دست بدهد.

بعد از این مراحل کافی است دو سوم قابلمه مورد نظر را آب کرده و به جوش آورید.

سپس آب برنج خیس خورده را خالی کرده و برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید.

از یک قاشق روغن برای به هم نچسبیدن برنج با یک قاشق آبلیمو برای سفید شدن رنگ برنج استفاده کنید.

دانه های برنج سفتی خود را از دست داده و نرم شده، زمان آبکش کردن فرا می رسد.

قابلمه مورد نظرتان را روی حرارت بگذارید و با روغن کف آن را چرب کنید.

ته دیگ

راز پخت ته دیگ با برنج دم سیاه اعلاء

بعد از اینکه قابلمه کمی داغ شد ته دیگ خودتان را که یا سیب زمینی یا نان لواش است را در کف قابلمه بگذارید.

البته می توان از مخلوط تخم مرغ و برنج و زعفران نیز برای ته دیگ استفاده کرد.

سپس برنج را به شکل یک کوه روی ته دیگ ها بریزید.

با ته کفگیر روی آن چند سوراخ ایجاد کنید تا بخار به همه جای برنج ها برسد.

در نهایت حرارت را کمی زیاد کنید تا آب موجود در قابلمه تبخیر شود.

سپس ، دمکنی را گذاشته تا برنج ها خوب دم بکشد.

شعله را به اندازه ای کم کنید تا ته دیگ خوشمزه برنج دم سیاه نسوزد.

رازهای سرآشپز در پخت برنج دم سیاه هدیه لندوکس به شما بود.

شما می توانید برنج دمسیاه اعلاء را از فروشگاه اینترنتی لندوکس خرید نموده و درب منزل در سراسر کشور دریافت نمایید.

دسته‌بندی بلاگ
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط